Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO, staat voor het goed vindbaar maken van uw website bij zoekmachines als Google en Bing.

Bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) bestaat uit 3 hoofdpijlers:

 

1. Techniek

Is uw website technisch goed opgebouwd en bevat de website geen fouten (niet werkende linkjes, afbeeldingen zonder teksten, etc.etc.)?
Marinus Webdesign kan uw website met speciale software analyseren en uw website technisch optimaliseren.

 

2. Inhoud

Uw website moet uiteraard leesbaar zijn voor bezoekers, maar bevat uw website ook de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden bij Google? Zijn deze specifieke woorden vaak genoeg opgenomen in uw website?

 

3. Linkbuilding

Zoekmachines hechten grote waarden aan de ‘belangrijkheid’ van uw website op internet. Dit wordt o.a. beoordeeld aan de hand van het aantal linkjes dat naar uw website verwijst. En natuurlijk het ‘gewicht’ van de websites die naar u verwijzen. Bouw samen met Marinus Webdesign aan een krachtig netwerk op internet.

Aanmelden bij zoekmachines

Uiteraard wilt u dat uw website bekend is bij de diverse zoekmachines. Het actief aanmelden van uw website bij de meeste bekende zoekmachines (Google, Bing en Yandex) is daarom een onderdeel van de zoekmachineoptimalisatie. Door hierbij een zogenaamde ‘sitemap‘ (inhoudsopgave van uw website) in te dienen bij de diverse zoekmachines, wordt de vindbaarheid van u website verbeterd.

 

Tevens wordt uw website in dit proces gekoppeld met:

Aanmelden bij Google door Marinus webdesign
Google analytics door Marinus webdesign
Aanmelden bij Bing door Marinus webdesign